Olivy
Řecké olivy z tradičních farem přinášejí autentickou chuť a středomořskou kvalitu. Vybrat si můžete ze zelených oliv, černých oliv nebo Kalamata oliv. Jsou vhodné k sýrům, masu, pečivu nebo jen tak ke svačině. Dokážou dodat pokrmům plnou a vyváženou chuť. Objevte tradiční řecké olivy, které v sobě nesou historii a kvalitu, a dopřejte své kuchyni originální středomořský zážitek.
Řazení produktů
Výpis produktů
Černé olivy Kalamata s plnou chutí, příjemnou slaností a lehce ovocným aroma, ideální k zakousnutí i do středomořských jídel.
Prémiové celé olivy Kalamata od Sardis Estate spojují bohatou ovocnou chuť s masitou konzistencí. Ručně sbírané, bez přísad a konzervantů, představují zdravou středomořskou...
Prémiové olivy Kalamata bez pecek od Sardis Estate spojují jemnou chuť oliv s aromatickým nádechem česneku, oregana a rozmarýnu. Ručně sbírané, bez přísad a konzervantů,...
Prémiové zelené olivy plněné sladkou červenou paprikou od Sardis Estate spojují jemnou chuť oliv Kalamata s lahodným a svěžím nádechem papriky. Ručně sbírané, bez přísad a...
Prémiové zelené olivy plněné pikantním Jalapeño od Sardis Estate spojují bohatou chuť oliv Kalamata s odvážným a kořeněným nádechem. Ručně sbírané, bez přísad a konzervantů,...
Prémiové zelené olivy plněné mandlemi od Sardis Estate spojují jemnou chuť oliv Kalamata s křupavými mandlemi. Ručně sbírané, bez přísad a konzervantů, představují zdravou...
Prémiové černé olivy Kalamon naložené v octu. Sklizené ručně z rodinných olivových hájů v Mani na Peloponésu a připravené tradičním způsobem v olivové dílně v Aténách. Jemně...
Prémiové černé olivy Kalamon naložené v octu. Sklizené ručně z rodinných olivových hájů v Mani na Peloponésu a připravené tradičním způsobem v olivové dílně v Aténách. Jemně...
Ovládací prvky výpisu
Vybíráme ty správné olivy
Nevíte, jaké olivy vybrat k jednohubkám, nebo které přinesou vaší domácí pizze pravý italský přívlastek? Pokračujte se čtením.
Zelené olivy se sklízí ještě nezralé, ale plně vyvinuté plody. Díky tomu jsou pevné a jemně hořké. Hodí se proto jako chuťovka k vínu, k napíchnutí na jednohubky nebo do tapas. Drží tvar. Svým "podtržením" jsou bohatší na tuky, které fungují podobně jako v lidském těle jako zásobníky energie. Navíc obsahují více vlákniny, která podporuje trávení, pomáhá regulovat naši váhu a stabilizuje hladinu cukru v krvi. Měli bychom zkonzumovat 25-30 g vlákniny denně. Vláknina se vyskytuje v rostlinných potravinách, takže bychom si měli olivy připsat na soupis.
Černé olivy se nechají přirozeně dozrát na olivovníku, takže jsou tmavé barvy, měkčí a mají mírnější chuť. Mají univerzálnější použití a hodí se na pizzu, do salátů, do omáček apod. Černé olivy obsahují více cukru, už "spálily" zásoby tuku. Jsou nutričně bohatší. Cukr se v těle rychleji metabolizuje a rychleji dodají energií. Jako náhradu kofeinu, sladkých a energetických nápojů se však nedoporučují. Není ale na škodu dopřát si malou energetickou vzpruhu v podobě černých oliv.
Kalamata olivy jsou něco jako vozy Ferrari mezi osobními vozidly. Je to prémiová odrůda oliv, která dominuje plnou ovocnou chutí. Její masitá konzistence ji předurčuje k salátům nebo k uzeninám. Svůj název získaly pěstování v oblasti Kalamata. Nyní se ale pěstují na více místech po světě, dokonce i ve vzdálené Austrálii nebo v USA. V nabídce máme jak Kalamata olivy celé, tak Kalamata olivy bez pecek.

Skladování oliv
Olivy v nálevu skladujeme stejně jako jiné konzervované pochutiny. V suchém, chladném a tmavém místě. Máte-li například sklípek s policovým regálem, na skladování oliv jste připraveni.
Po otevření je uschováme v lednici a zkonzumujeme do 7 dnů.
Recepty s nakládanými olivami
O všestrannosti a oblíbenosti oliv mohou mluvit také ti, kteří je používají při přípravě jídel. Podívejte se na několik receptů s nakládanými olivami. Například řízky se sýrem a olivami vypadá hodně zajímavě a i podle skvělého hodnocení jde o lahůdku.



